Rust, balans en somberheid | Alkmaar

 

Het ervaren van rust en balans heeft meestal te maken met leren kiezen en deze consequenties te aanvaarden. Ik maak gebruik van ACT Acceptance and Commitment Therapy. Samen zoeken wij naar wat jouw waarden zijn in het leven. Wat is belangrijk? En dan ervoor gaan. Want je doet nu alles, en wat je niet doet, daar voel je je schuldig over, je wordt neerslachtig en somber. Je kunt niet overal perfect in zijn, je vindt dan niet de rust en balans die voor jou nodig is. Je wordt een leuker mens, gaat jezelf ontwikkelen en krijgt inspiratie als je de consequenties leert zien en jezelf niet blijft pijnigen. Het kan en ik help je hier bij.

 

Somber en alleen

Het hoort bij de generaties van nu dat wij alles willen en niet kunnen kiezen. Er zijn ook veel keuzes en het gras van de buren was nog nooit zo groen door bijvoorbeeld sociale media. Je kunt je somber gaan voelen omdat jij niet aan die sociale verwachtingen kunt voldoen die je overal om je heen ziet. Stap voor stap heb je mensen buitengesloten omdat dit makkelijker leek. Je begrijpt zelf ook niet waarom je het hebt gedaan. Het gaat je waarschijnlijk zelf niet lukken om hieruit te komen. Ik kan je helpen.

 

Gewone dingen oppakken

De kracht vinden om de gewone dingen van het leven op te pakken is lastig. Maar juist door dit wel toe doen, krijg je kracht. Vanuit die kracht krijg je nieuwe inzichten. Dit kan al zijn dat je weer gaat bewegen, goed eten, uit bed gaat komen. Je zult rust er varen als je bereid bent om keuzes te maken en stappen te ondernemen. Deze stappen hebben consequenties, maar geven je raakt in balans en sombere gedachten verdwijnen. Kom eens langs voor een eerste gesprek en ervaar wat ik voor jou kan betekenen.  

 


Ervaringen van Frank

Ondanks dat ik veel fijne mensen om mij heen heb met wie ik kan praten, had ik een onafhankelijk, objectief iemand nodig om over mijn klachten te praten. In Geeske heb ik die gevonden. Wat zij op haar website schrijft, sprak mij al aan en bij het intakegesprek wist ik dat ik de goede persoon had uitgekozen.
Geeske is nuchter, recht door zee, kan goed luisteren en reageert heel goed op wat jij naar voren brengt. Door haar reacties en aanvullende uitleg over waar jij mee zit, kom je zelf tot oplossingen. En dat is in wezen het beste. Diep van binnen weet je vaak zelf het beste wat je dwars zit, maar je hebt de ander nodig om dat naar buiten te brengen.
Geeske is voor mij de persoon geweest die ik nodig had.


 

Herken je jezelf in dit verhaal? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wil je graag helpen inzicht te krijgen.
 

NEEM CONTACT OP