Geeske Wichers | Psycholoog en relatietherapeut in Alkmaar

 

Als psycholoog en relatietherapeut help ik je met je relaties. Dit is veelomvattend; je kunt vastlopen in je relatie met het verleden, met je familie, met je zelfbeeld, in je relatie met (eten) angsten, met je werk of met je omgeving. Maar nog veel meer ben ik gespecialiseerd in de relatie die jij hebt met je partner, je relatie wat betreft stress en burn-out en in de relatie die jij hebt met jezelf.

 

Persoonlijkheid

Vanuit mijn persoonlijkheid ben ik niet bang om te confronteren. Ik help mensen vooruit, maak ze sterker en kan goed relativeren; je moet de dingen niet kleiner maken dan dat ze zijn, maar zeker ook niet groter. Ik geef graag informatie, voorbeelden en gebruik metaforen. Je kunt er echt iets mee; je leert op een andere manier tegen dingen aan te kijken. Ik leun niet achterover, dat zit niet in mijn karakter. Ik geef je inzicht in de patronen waarin jij vastloopt en helpt je ze te doorbreken.

 

Vakgek

Ik vind het fijn om mensen hun geluk weer te laten vinden, om relaties te verbeteren en ik ben echt een vakgek. Na mijn opleiding Psychologie aan de universiteit van Amsterdam heb ik veel verdiepende opleidingen en cursussen gevolgd. Ik wil graag weten waarom mensen soms vastlopen (anders zijn), hoe ze hier mee om gaan en vooral wat ik daarin kan betekenen. Vanaf het moment dat ik Freddy Lange vanuit mijn opleiding als relatietherapeut aan het werk zag, is er de liefde voor het relatietherapievak. Zijn manier van aanpakken, paste bij mij en die manier pas ik ook toe op mijn cliënten voor wie ik echt de tijd neem.

 

Werkwijze

Ik ben open, eerlijk, direct en niet bang om te confronteren. Ik werk actief, met uitleg, informatie, praktische voorbeelden en soms met opdrachten. Ik houd geen vast protocol aan maar kijk met jou samen wat belangrijk is en wat bij jou past. En, er mag gelachen worden, graag zelfs! Je bent bij mij geen nummer. Ik pak de zaken op mijn manier aan, maar ben echt psycholoog; gebaseerd op mijn opleidingen als universitair geschoold pyscholoog.

Behandelmethoden

Ik werk met verschillende methoden naar gelang de problematiek waar jij of jullie je mee aanmelden. In de regel zijn het allemaal evidence based (wetenschappelijk bewezen) methoden.  Een aantal methoden zijn bijvoorbeeld Cognitieve Gedragstherapie (CGT),  Acceptance and Commitment Therapy (ACT), maar ook bijvoorbeeld EMDR, Directieve Therapy of oplossingsgerichte therapie. Verder gebruik ik in relatietherapie vaak EFT (Emotional Focused Therapy)

Ik houd me niet strict aan behandelprotocollen maar ik ken ze uiteraard wel. De kern is dat ik mag varieren in methoden zodat ik jou of jullie zo goed mogelijk vooruit kan helpen. Veranderen moet je doen. Onze sessies geven ritme en richting aan het proces, maar het echte werk verzet je thuis, op je werk en in je leven.

Opleidingen

Mijn opleiding tot psycholoog heb ik doorlopen op de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast heb ik diverse opleidingen gevolgd om te verdiepen in specifieke behandelmethoden en om mijn ervaring te vergroten.

 

Spreekt mijn werkwijze en expertise jou aan? Ik help je graag!
 

NEEM CONTACT OP