De relatie met jezelf | Zelfbeeld – Zelfvertrouwen in Alkmaar

 

Voel jij je klein, word je niet naar waarde ingeschat en stopt dat jou? Praat je jezelf steeds weer in de put? Is iedereen beter, slimmer, mooier, knapper dan jij? Als je inzicht krijgt in negatieve gedachten, kun je deze ombuigen naar positieve. Bij mij leer je je zelfbeeld te veranderen, groeit je zelfvertrouwen en leer je om trots te zijn op jezelf. Soms helpen een paar gesprekken al om je anders naar jezelf te laten kijken.

 

Milder voor jezelf zijn

Je legt de lat voor jezelf steeds hoger en wil perfect zijn. Het is eigenlijk nooit goed genoeg. Heb je een fout gemaakt, dan pieker je door en blijf je twijfelen. Heb je iets goed gedaan dan voelt het als onbelangrijk, het is niet genoeg. Eigenlijk win je het nooit, vooral niet van jezelf. Belangrijk is om in te zien dat het een kooi is die je zelf dus maakt. Jij bent de grootste criticus van jezelf geworden. Vaak is jouw negatieve zelfbeeld in het verleden ontstaan. Je bent gepest, uitgelachen, voor gek gezet. Misschien ben je vernederd of verlaten of je hebt van huis uit geen veilige basis meegekregen. Deze ervaringen kunnen diepe wonden achterlaten en zij hebben de basis gelegd voor een negatief zelfbeeld.

 

Veranderen

Je voelt misschien al een tijd aan; dit kan beter. Ik wil me niet meer zo voelen. Samen kijken we naar hoe je in deze vicieuze cirkel terecht bent gekomen en hoe je het kunt doorbreken. Je wil weer rust en balans ervaren. Dit heeft meestal te maken met leren kiezen en deze consequenties te aanvaarden. Samen zoeken wij naar wat jouw waarden zijn in het leven. Wat is belangrijk? En dan ervoor gaan. Want je doet nu alles, en wat je niet doet, daar voel je je schuldig over, je wordt neerslachtig en somber. Je kunt niet overval perfect in zijn, je vindt dan niet de rust en balans die voor jou nodig is. Je wordt een leuker mens, gaat jezelf ontwikkelen en krijgt inspiratie als je de consequenties leert zien en jezelf niet blijft pijnigen. Het kan en ik help je hier bij.

 

Jezelf opnieuw leren kennen

Complimenten geven aan jezelf is iets wat je alleen zelf kunt doen, maar waarin ik kan ondersteunen. Zo ontwikkel je zelfvertrouwen. Het gaat er natuurlijk niet om jezelf fantastisch en geweldig te vinden. Maar wel om een realistischer beeld te krijgen: je bent niet perfect, dat hoeft ook niet. Je zult merken dat je verrassend snel uit je huidige situatie groeit en de middelen krijgt waarmee je ook in de toekomst ontspannen en plezierig kunt leven zonder het gevoel het niet waard te zijn.

Herken je jezelf in dit verhaal? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wil je graag helpen inzicht te krijgen.
 

NEEM CONTACT OP