Rouw | Rouwverwerking in Alkmaar

 

Je had een relatie en die is er niet meer. Je zit in een ontzettend moeilijke periode en weet niet hoe je om moet gaan met wat er nu gebeurt, hoe je om moet gaan met een nieuwe rol in het leven, met je verdriet, relaties die veranderen, je nieuwe rol in het leven. Rouwverwerking is vaak dat je iemand zoekt om even bij het verlies stil te staan, want de wereld gaat door. Rouwverwerking kan ook een kapot huwelijk zijn of een ander verlies. Ik kan je de handvatten geven die nodig zijn om even stil te staan, zodat je weer door kan gaan.

 

Rouwen is houden van

Je rouwt om iets waar je van houdt, omdat iets of iemand je geraakt heeft. Hoe belangrijker het voor je geweest is, hoe meer je het mist. Rouwen is een bijzondere fase na het verlies. Het verloopt vaak moeizaam. Samen gaan wij stilstaan bij jouw rouwproces; welke positieve en negatieve rollen ervaar je bijvoorbeeld. Met schrijfopdrachten gaan we dit ontdekken. Schrijven helpt je om er langzaam bij stil te staan. 

 

Rouwen is heel natuurlijk

Rouwen gaat vanzelf. Je ervaart de pijn, ontkenning, de woede, de angst en het verdriet. Langzamerhand kun je gaan beseffen dat er dagen zijn waarop je weer een klein beetje vooruit kunt kijken en in beweging komt. Soms gaat dit zo moeizaam, dat het goed is om samen te onderzoeken wat de oorzaken hiervan zijn. 

 

Rouw uit het verleden

Rouwen kan ook iets losmaken uit je verleden. Je hebt van alle rouwprocessen uit het verleden geleerd wat de beste en snelste manier voor jou is om te rouwen. Dit lijkt effectief, maar kan je ook in de weg zitten. Je kunt je oude manier niet loslaten, maar het past niet meer bij je. 

Rouw komt in fases, gun jezelf de tijd om door een moeilijke periode heen te komen. Ik help je graag.
 

NEEM CONTACT OP