De relatie met je stemming | Angst en somberheid in Alkmaar

 

Je voelt je al enige tijd somber, depressief, klein. Het leven voelt als een groot vermoeiend gevecht en alles is zwaar. Je ontwikkelt sociale angsten, hebt stemmingswisselingen, je zelfvertrouwen is erg laag en je ziet de toekomst steeds somberder in. Of je bent bang, hebt slapeloze nachten, durft niets meer en je weet niet meer hoe je uit deze negatieve cirkel kunt komen. Je leven wordt beheerst door angsten die je tegenhouden in waar je werkelijk voor wil gaan. Praat erover en laat je helpen door mij.

 

Je voelt je somber en alleen 

Je kunt je somber gaan voelen en verliest steeds meer het vertrouwen in jezelf en in de toekomst. Stap voor stap heb je mensen buitengesloten. En ondanks dat de mensen die dichtbij je staan het hebben geprobeerd om je op te beuren of je beter te laten voelen, jij voelt dit niet. Je wilde ze ook niet verder lastigvallen, want je bent gaan denken dat niemand toch op jou zit te wachten, dat je een last bent. Je begrijpt het zelf ook niet en het gaat je zelf niet lukken om hieruit te komen.

 

 

Angst en controle

Op het moment dat je niet weet of je aankunt wat er gaat gebeuren, ervaar je stress. Je verliest de controle en wordt bang. Angst is een lichamelijke reactie om je te helpen de controle te herstellen. Angst verhoogt je adrenaline zodat je scherper bent en sneller. Het is een normale reactie, maar wat nu als deze balans verstoord is? Dit gebeurt iedereen weleens. Maar als jij je overdreven zorgen maakt of erg bang voor iets bent, dan is het raadzaam om hulp te zoeken.

 

 

De angst neemt de overhand

Als de angst de overhand neemt en je leven gaat beheersen, is de balans weg. En ook al heb je zelf al geprobeerd om dit te herstellen en allerlei manieren bedacht om het onder controle te houden, het lukt je niet. De angst beheerst je leven en je bent de angst gaan vermijden, of hebt rituelen bedacht. Je hebt een schijncontrole ontwikkelt en het controleren van je angst wordt een dagtaak en kost ontzettend veel van het gewone leven. Laat mij je helpen en doorbreek de vicieuze cirkel waar je in gevangen zit.

 

 

Bang zonder angst

De angst is een deel van je leven geworden en ondanks dat je weet dat het onredelijk is wat je voelt en wat je doet en denkt, het is ook een houvast. Je angst is een anker. Wat hoe is je leven zonder deze angst? Deze gevoelens worden vaak niet besproken. Wij nemen ze wel mee in de behandeling.

 

Ervaringen van Linda

Geeske kon helder uitleggen hoe mijn gedachten een loopje met me nemen en in welk denkpatroon ik vast zat.
Al na de eerste gesprekken voelde ik me beter. Geeske is erg positief en aandachtig maar kan ook zaken met humor duidelijk maken.
Ik ben enorm blij en opgelucht dat ik ben gegaan.
Het heeft me nu al zoveel opgeleverd: ik voel dat ik lichter in het leven sta, ik heb een nieuwe baan en ik kan weer genieten.
Wat ik heb geleerd: misschien gaat het nooit helemaal over, maar het houdt me niet tegen om dingen te ondernemen omdat ik weet dat er niks echt ergs kan gebeuren.


 

Herken je jezelf in dit verhaal? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wil je graag helpen inzicht te krijgen.
 

NEEM CONTACT OP