De relatie met stress | Werk, overspannenheid en Burn-out in Alkmaar

 

Ben jij overbelast, volledig uitgeput en oververmoeid? Heb je hartkloppingen, angsten, concentratieverlies en pieker je veel? Of ben je nog niet zover maar merk je wel dat het langzaam uit je handen begint te glippen? Waarschijnlijk ervaar je te veel stress en spanning in je leven en reageert jouw lichaam met een alarmreactie. De reactie kan voor iedereen anders zijn, maar zaak is om er iets aan te doen. Door confrontatie op een manier die bij jou past, krijg je inzicht in de patronen en kun je deze doorbreken, zodat het niet opnieuw gebeurt.

 

Wat je doet met je energie

De meeste mensen met een burn-out merken dat ze hun energie zijn verloren. Je wilt wel doen wat je belangrijk vindt en plezier maken, maar het gaat niet meer. Je haalde eer uit het feit dat je alles kon dragen. Je was niet zwak en vroeg niet om hulp en zei daardoor ook geen nee. Langzamerhand verloor je uit het oog wat je belangrijk vindt. Werk en targets leken heel belangrijk, maar gaan nu ten kosten van jouw energie.

 

Keuzes

Het hoort bij de generatie van nu dat wij alles willen en niet kunnen kiezen. Er zijn veel mogelijkheden, er wordt veel tentoongespreid en het gras van de buren was nog nooit zo groen, denk maar eens aan wat je ziet en leest op Social Media. We willen steeds meer en meer maar krijgen niet meer tijd om dit daadwerkelijk op te pakken of te gaan doen. In gesprekken zoeken we uit hoe je je energie weer terug kan krijgen, maar hebben we het ook over keuzes die waarschijnlijk gemaakt moeten worden. De consequenties hiervan ga je leren accepteren.

 

Stress symptomen

Iedereen reageert anders op stress, maar de verschijnselen zijn altijd een alarmreactie van je lichaam. Ben je vermoeid, heb je hoofdpijn, pijn in je nek en schouders, maagklachten of een verkoudheid die maar niet over gaat? Je kunt buikpijn krijgen, benauwdheid ervaren of hartkloppingen krijgen. Je concentratievermogen vermindert en je vergeet steeds meer dingen. Je merkt dat je somberder wordt, prikkelbaar en rusteloos. Zoek hulp en neem contact met mij op. 

 

De gesprekken met Geeske Wichers heb ik als zeer prettig en nuttig ervaren. Geeske is doelgericht en samen met haar kan je in een paar sessies je doel al bereiken. Geeske geeft je tools /tips waar je veel aan hebt en kunt toepassen in je privé situatie. Niks is te gek en alles is bespreekbaar!


Herken je jezelf in dit verhaal? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wil je graag helpen inzicht te krijgen.
 

NEEM CONTACT OP