Trauma | Traumaverwerking in Alkmaar

 

Je hebt in je verleden iets meegemaakt of gezien dat diepe indruk op je maakte. Na deze gebeurtenis heb je bewust en onbewust veel keuzes gemaakt om jezelf te beschermen en om verder te kunnen. Op de lange termijn blijken deze keuzes niet zo effectief. Je loopt vast, ervaart stressklachten; het verleden achtervolgt je en je staat continue op scherp. Je voelde het niet altijd, maar het was er wel. Nu is het in volle kracht teruggekeerd en je weet niet hoe je hier mee om moet gaan. Samen kunnen we kijken hoe je om kunt gaan met dit trauma.

 

Het was er al

Jouw trauma is waarschijnlijk altijd ergens op de achtergrond geweest, in je geest, je gevoel of het was in je geheugen opgeslagen. Er is je nu iets overkomen wat het hele trauma weer helemaal op de voorgrond zet. Het slokt je leven op en is zo overweldigend dat je erover droomt en je kunt het ook overdag niet loslaten. Je raakt in paniek, gaat twijfelen en wordt somber, moe en prikkelbaar. Hoe ga je hier nu mee om?  

 

Opnieuw het trauma doorlopen

Het lijkt een vervelende gedachte om je trauma opnieuw te beleven, maar er is geen ontkomen aan. Je moet bij het begin beginnen: het trauma. Vanaf dit begin werken we ervan weg op een positieve manier. Het gaat er vooral om hoe jij er mee omgaat en waarom je het op die manier doet. 

 

Er is ruimte nodig om je te helpen

Je kunt je misschien niet voorstellen dat je nog ooit uit deze wervelstorm komt. Ik kan je geruststellen: traumaklachten zijn van alle psychische klachten misschien wel het beste te begrijpen. Er zijn veel manieren en technieken ontwikkeld waardoor ik veel ruimte heb om jou te helpen.

 

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag.
 

NEEM CONTACT OP