Tarief en vergoeding | Psycholoog en relatietherapeut in Alkmaar

 

Mijn behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering. Daarmee kun je vaak een deel van je behandeling vergoed krijgen. Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is dat ‘vergoed’ niet ‘gratis’ is. Vergoeding geldt overigens alleen voor individuele therapie. Relatietherapie wordt momenteel door geen enkele zorgverzekeraar vergoed. Ik raad je aan om eerst bij je zorgverzekering te checken wat de hoogte van je vergoeding is vanuit je aanvullende verzekering.

 

Tarief en annulering

  • Een individuele afspraak duurt 45 minuten en kost €95
  • Relatietherapie voor 2 personen kost €115 voor 60 minuten
  • Een afspraak buiten kantoortijden kost €20 extra
  • Als je een afspraak af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten in kan plannen

 

Aanvullend verzekerd

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. Veel psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op je eigen risico. Hierdoor valt vaak het verschil in kosten weg. Ik ben aangesloten bij de NFG en de overkoepelende organisatie RBCZ. Dit betekent dat mijn behandelingen door veel verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. Bekijk de website van de NFG voor meer informatie.

 

De voordelen psycholoog Alkmaar

  • je hoeft niet te wachten De meeste psychologen die buiten de basisverzekering vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen wanneer dit nodig is.
  • een persoonlijke benadering Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, je komt als je me belt bij mij terecht, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding.
  • de klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Spreekt mijn werkwijze en expertise jou aan? Ik help je graag!
 

NEEM CONTACT OP